Opleiding

Op deze pagina staat informatie over muziek leren maken met een blaas- of slaginstrument. Voor informatie over de blokfluitopleiding, klik hier

Heb je interesse om een blaasinstrument te leren spelen? Dat kan! De Herleving laat haar muzieklessen verzorgen door professionele docenten.

Het is goed te weten dat het voordelig is om via De Herleving muzieklessen te nemen! Voor 2018-2019 betaal je de Herleving € 410. Bij dit bedrag zit inbegrepen:

 1. de kosten voor de muziekopleiding (alle lessen, presentatiemomenten, inclusief bijbehorende administratie, kwaliteitsbewaking, informatieoverdracht, reiskosten, etc.)
 2. de huur van de leslocatie, indien van toepassing (Joffershof)
 3. de theorielessen die horen bij de examenvoorbereiding
 4. de kosten van de jeugdprojecten die door De Herleving worden georganiseerd (en evt. samenspelgroep)
 5. de kosten bij de bruikleen van het muziekinstrument (aanschaf, onderhoud, reparaties)

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

 1. Je meldt jezelf of je kind aan als lid van De Herleving bij Jan Stoffelen (0478-632205 en 06-48236890).
 2. Vanuit de Herleving zal er dan contact worden opgenomen om af te spreken of, hoe en wanneer je (kind) een instrument kan ontvangen en hoe u het lesgeld kunt overmaken.
 3. Zodra wij de planning en de locaties van de eerste lessen vanuit de docent hebben ontvangen zullen we contact opnemen om de laatste zaken te regelen: is er een muziekstandaard aangeschaft, hoe kom je aan rietjes et cetera.
 4. Jij en je kind hebben verder direct contact met de betreffende docent.
 5. De docent bepaalt welke lesboeken aangeschaft moeten worden. Dit zit niet in het lesgeld inbegrepen.
 6. Over het algemeen zul je vanuit de Herleving contact hebben met de leden van het opleidings- en jeugdbestuur.

Samenspelgroep ‘de Muzikids’

Het is het doel van De Herleving om vanaf het eerste begin de leerlingen te laten samenspelen (soms met het grote orkest). Dit doen we via samenspelgroep de Muzikids, waar de leerlingen na enkele maanden les al kunnen aansluiten! De Muzikids verzorgen 2 à 3 kleine optredens per jaar. Door af en toe te kunnen optreden blijven de kinderen gemotiveerd om extra te oefenen en je zult verbaasd zijn hoe snel ze al mee kunnen doen!
Afgelopen jaren hebben de leerlingen bijvoorbeeld meegespeeld op de jeugdpronkzitting, het limonadeconcert en het zomerconcert van De Herleving!

De samenspelgroep zal worden geleid door Marjan Jakobs. Marjan Jakobs zal hier contact met je over onderhouden.

Deze samenspelgroep is gratis, maar vraagt wel 100% aanwezigheid 1x per 2 weken.

Het samenspelmoment is een mooie aanvulling op de les en het oefenen thuis!

Een instrument en andere materialen te leen krijgen

De Herleving heeft voor nieuwe leerlingen een aantal instrumenten te leen. In het bijzonder zijn klarinetten, hoorns en trompetten te leen, maar omdat het aanbod van instrumenten per jaar wisselt is het goed hierover contact op te nemen met het jeugdbestuur.

Eventueel onderhoud aan het instrument komt voor rekening van De Herleving. Ook andere benodigdheden zoals rietjes en een jeugdorkest-shirt om te dragen bij een optreden worden door De Herleving verzorgd. Een muziekstandaard (lessenaar) moet je wel zelf aanschaffen, bijvoorbeeld bij muziekcentrum Best in Venray.

Een muziekinstrument is duur; honderden of vaak zelfs duizenden euro’s. We zullen bij het in gebruik geven dan ook goede afspraken met jou en je kind maken over hoe er mee om te gaan.

Voor meer informatie: download het informatieboekje over muziek maken bij de Herleving in seizoen 2018-2019.

Vierlingsbeek Groeningen